Що нового українців чекає у 2017-ому?

28 Грудня 2016 14:09

Для державних службовців 2017-й стане роком української мови, а для автомобілістів – роком прощання з перегоном старих бюджетних авто.

chasi21

Електронні підписи
6 січня набуває чинності постанова Кабміну “Про затвердження Порядку внесення засобів електронного цифрового підпису та засобів криптографічного захисту інформації в безконтактному електронному носії, що міститься в паспорті громадянина України та надання послуг електронного цифрового підпису з використанням паспорта громадянина України з імплантованим безконтактним електронним носієм”.

Проект постанови розробили в МВС, він покликаний поширити сферу послуг електронного цифрового підпису.

Алкоголь і тютюн істотно подорожчають
20 грудня Верховна Рада прийняла закон “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році”. Поповнювати держбюджет депутати вирішили за рахунок чергового зростання акцизів на тютюн і алкоголь.

Відповідно до закону, ставка акцизного податку на алкогольні напої збільшиться на 20%. Для виноробної продукції і слабоалкогольних напоїв акциз підскочить на 12%. Тютюнові вироби подорожчають на третину. Відповідні норми закону вступають в силу з 1 березня 2017 року.

Держслужбовців зобов’яжуть знати українську мову
Новий закон про держслужбу вступив в силу з 1 травня 2016 року. Однак із упровадженням однієї з норм закону депутати в минулому році вирішили не поспішати.

Вона вступить чинності 1 квітня 2017 року. Йдеться про зобов’язання кандидатів в держслужбовці для участі в конкурсі надавати посвідчення атестації про вільне володіння державною мовою.

Антимонопольний комітет встановить нові правила гри
1 липня 2014 року Верховна Рада прийняла ЗУ “Про державну допомогу суб’єктам господарювання”. У повному обсязі він вступить чинності 2 серпня 2017 року.

Закон визначив Антимонопольний комітет України як Уповноважений орган з питань державної допомоги і встановив правові основи проведення моніторингу державної допомоги суб’єктам господарювання та здійснення контролю за допустимостью такої допомоги для конкуренції.

Пригнати в Україну  б\у автомобіль стане складніше
З 31 грудня 2017 року, кожен автомобіль, який буде реєструватися в Україні вперше, має відповідати нормам екологічної безпеки не нижче Євро-6.

Для автомобілістів це означає, що 2017 рік стане останньою можливістю для перегону старих бюджетних авто. У 2018 році автомобіль-“секонд-хенд” можна буде перегнати тільки в тому випадку, якщо він не старіший 2015 року випуску – саме тоді в ЄС був введений стандарт Євро-6.

Джерело: politeka.net