Керівнику гуртка Черкаського обласного центру туризму присудили премію Верховної Ради

10 Січня 2017 14:19

Постановою Верховної Ради України від 22 грудня 2016 року № 1805- VІІІ керівнику гуртка «Спортивне орієнтування» Черкаського обласного центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради Юлії Миколаївні Чорній присуджено Премію Верховної Ради України.

Зазначену премію призначають за особливі успіхи у здійсненні навчання та виховання учнів, вихованців, слухачів. Лауреатів щорічної Премії відзначать дипломами та грошовими нагородами.

40401111-e1484047713353

Юлія Миколаївна закінчила Черкаський педагогічний інститут за спеціальністю «фізичне виховання».  У Черкаському обласному Центрі туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради працює з 2001 року на посаді керівника гуртка «Спортивне орієнтування» (за сумісництвом).

У 2011 році вихованці  Юлії Чорної стали чемпіонами України, а у 2013 – здобули 15 медалей і посіли третє загальнокомандне місце на Чемпіонаті України зі спортивного орієнтування серед вихованців позашкільних навчальних закладів. За підсумкам 2014 року до складу кандидатів в збірну команди України увійшли два вихованці.

У березні 2015 року на Херсонщині відбувся Чемпіонат України серед ДЮСШ, де команда посіла ІІІ загальнокомандне місце. У цьому ж році вихованець Юлії Миколаївни увійшов у збірну України зі спортивного орієнтування та бере участь у міжнародних змаганнях.

У 2016 році на Чемпіонаті України зі спортивного орієнтування серед юнаків та юніорів (квітень, Полтавська область) в естафеті вихованці Юлії Миколаївни посіли друге місце, на Чемпіонаті України (березень – квітень, Херсонська область) в особистому заліку посіли перше та друге місця. У 2016 році в збірну команду України зі спортивного орієнтування увійшли два вихованці Юлії Миколаївни.

У жовтні 2016 року у змаганнях Кубку Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді зі спортивного орієнтування команда вихованців Черкаського обласного Центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради за підсумками трьох днів змагань посіла 2 місце серед 32 команд, які брали участь у змаганнях.

За час роботи Юлія Миколаївна підготувала багато спортсменів-розрядників, серед них – кандидати у майстри спорту, спортсмени І, ІІ та масових розрядів.

Юлія Миколаївна постійний головний суддя обласних змагань зі спортивного орієнтування та суддя етапу «спортивне орієнтування» і «топографіяˮ в обласному етапі військово-патріотичної гри-випробуванні українського козацтва «Сокіл» («Джура») та обласному етапі всеукраїнського зльоту туристів-краєзнавців.

За інформацією Управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрації