У Департаменті освіти розповіли, як черкаським школярам надолужувати пропущене під час карантину

18 Січня 2017 13:04

20160120_school3У департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради відбулась нарада з директорами загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів міста.

Порядком денним стало питання по відпрацюванні відставання у програмах у зв’язку з призупиненням навчально-виховного процесу. Керуючись листом міністерства освіти і науки України №1/9-296 від 09.06.2016 “Про структуру 2016/2017 навчального року та навчальні плани загальноосвітніх навчальних закладів” визначено, що тривалість канікул протягом навчального року не може бути меншою 30 календарних днів без врахування днів, коли діти припиняли навчання з незалежних від них причин (карантин, температурний режим тощо).  У випадку встановлення 5-денного навчального тижня відпрацювання уроків по суботах (з метою надолуження навчального матеріалу, чи продовження канікул та скорочення опалювального сезону) не допускається, оскільки це призведе до перевищення тижневого гранично допустимого навантаження на учнів.

Як зазначив директор департаменту освіти та гуманітарної політики Ігор Волошин: “Вчителі обов’язково мають вжити заходів щодо освоєння учнями змісту кожного навчального предмету в повному  обсязі за рахунок ущільнення, самостійного опрацювання, засобів дистанційного навчання тощо, по суботах та за рахунок весняних канікул відпрацювань не буде”.

Нагадаємо, через перевищення епідемічного порогу із ГРВІ і грипу карантин у школах Черкас оголошено з 21 грудня і продовжено до 23 січня.