Відлига на Черкащині зміниться морозами

23 Січня 2017 07:21

На поточному тижні відлиги зміняться морозами, інформують у Черкаському обласному гідрометеоцентрі.

За прогнозом , в найближчі два дні Черкащина опиниться між антициклоном над Балканами та циклоном над Балтикою. Хмарна з проясненнями погода, суттєвих опадів не очікується, вночі – помірні морози ( -6-8°), вдень – неглибокі відлиги ( 0+2°).

opogode.ua

opogode.ua

Усередині тижня наш край зачіпатимуть атмосферні фронти циклону, який рухатиметься з Балтики на Верхню Волгу, очікуються невеликий мокрий сніг та “потепління” на 2-3°. В період 26-28 січня Черкащина опиниться в тилу цього циклону, морози посиляться на 4-6°.

Для довідки: в січні поточного року, як і у минулорічному грудні, переважає зимовий характер погоди. Середній температурний фон перших 20 днів місяця становив 6° морозу, що відповідає середнім багаторічним значенням цього часу. Значно промерз грунт ( по області від 23 до 41 см). На річках області із середини січня переважає льодостав,товщиною 8-11 см . На Кременчуцькому водосховищі повний льодостав, товщиною 25-35 см, спостерігається в середній та ніжній частинах . Були добре виражені, як і належить за кліматичними умовами нашого краю , так звані “Різдвяні” та “Хрещенські” морози. Найсильнішими на Різдво ( до -21-22°) були морози в Смілі та Черкасах. А в період 16-19 січня температура вночі знижувалась по області до 14-17° морозу. Днів з відлигами було шість, але вони виявилися неглибокими та нетривалими.