Аварія на котельні залишила 5 тисяч жителів Монастирища без тепла (відео)

30 Січня 2017 08:30

У неділю 29 січня о 00:10 в місті Монастирище на вулиці Соборній сталось руйнування димової труби газової котельні КП “Теплокомуненерго”, яка належить міській раді. Труба висотою 80 метрів побудована в 1980 році, внаслідок події сталося руйнування 60 метрів її верхньої частини. Через це без теплопостачання залишилось близько 2000 абонентів (орієнтовно 5000 осіб з 13100 осіб, які мешкають у районному центрі.

Про це повідомили в управлінні ДСНС у Черкаській області.

4

За інформацією рятувальників, на місце події одразу виїхав черговий караул Монастрищенської пожежно-рятувальної частини. Під час проведення розвідки на місці руйнування було встановлено, що будівля котельні неушкоджена, загиблих та травмованих внаслідок події немає.

Для розбору конструкцій на місці надзвичайної події працювали 2 одиниці інженерної техніки та 25 працівників комунального підприємства. Головним завданням робіт, що тривали протягом неділі, стало очищення двох газовідводів і підключення котельні до димової труби, що залишилась. Вирішували питання щодо переключення котельні до резервної димової труби, яка знаходиться на відстані 40 метрів від місця події.

1

У РДА відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Для ліквідації наслідків аварії створено відповідний штаб, до якого залучили представники усіх аварійних служб та відомчих організацій.

Станом на 11 годину ранку в місті вдалось повністю відновити режим подачі теплопостачання до усіх житлових помешкань на мінімально достатньому рівні, розгорнули пункти обігріву.

На місці події працює мобільно-оперативна група Управління ДСНС.