Під час боїв за Авдіївку загинуло двоє черкащан (відео)

30 Січня 2017 11:40

Вчора на Донеччині під час боїв за Авдіївку загинули двоє черкащан – Кизило Андрій Олександрович (02.05.1993р.н.) з Уманщини та Оверченко Дмитро Олександрович (24.01.1989р.н.) з Тальнівщини.

Про це повідомив у своєму фейсбуку екс-директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Черкаської ОДА Сергій Пасічник.

У неділю, 29 січня, окупанти атакували позиції українських військовослужбовців в Авдіївці Донецької області. Спочатку штаб АТО повідомляв про трьох поранених українських військових, потім – трьох загиблих і одного пораненого. До 18:00 стало відомо, що загиблих четверо, поранених – п’ятеро.

Як пише “Новое время” з посиланням на відомого українського журналіста Юрія Бутусова, протистояння в районі Авдіївки сталося між так званою 100-й бригадою “Республіканської гвардії ДНР” та 72-ю окремою механізованою бригадою ЗСУ.

Близько 5 години ранку окупанти почали інтенсивний обстріл району Авдіївської промзони зі стрілецької зброї, мінометів і гранатометів. Через дві години вони зважилися на штурм, щоб захопити позиції сил АТО.

Противник атакував двома групами по 25-30 осіб. Українські військові пішли в контратаку і не тільки зупинили наступ на Авдіївку, але і зайняли стратегічно важливі позиції. Однак це не зупинило бойовиків остаточно: вони продовжили обстріли, хоча вже не наважувалися атакувати.

О 13:45 після обстрілу українських позицій з гранатометів різних калібрів окупанти все ж зробили нову спробу вибити сили АТО з позицій в районі Авдіївки. Але знову штурм закінчився для бойовиків невдачею. Ворог змушений був відступити.