Капітану з Умані Андрієві Кизилу посмертно присвоєно звання Героя України

1 Лютого 2017 20:43

Президент України присвоїв звання Героя України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” капітану, заступнику командира механізованого батальйону 72 ОМБр Андрію Кизилу (посмертно).

Андрій Кизило

Високою державною нагородою капітан Андрій Кизило відзначений за особисту мужність і героїзм, незламність духу, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу, повідомляють на сайті Президента України.

Нагадаємо, 23-річний Андрій Кизило – випускник факультету бойового застосування військ Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного випуску 2014 року.

Родом Андрій Кизило із Умані, з династії військових, тож шлях служити у війську хлопець обрав свідомо, вступивши спершу до Київського військового ліцею імені Івана Богуна, а після його закінчення – до Академії сухопутних військ.

Він загинув  29 січня під час атаки окупантів на позиції українських військовослужбовців в Авдіївці Донецької області. 

У Андрія залишилися дружина і 8-місячний син. Сьогодні із Героєм попрощалися на Майдані в Києві. Панихида в Умані призначена на 11 годину 2 лютого.