Смілу без тепла залишити не наважилися, а Умань – майже відключили

22 Лютого 2017 18:57

У вівторок 21 лютого працівники Смілянського управління з експлуатації газового господарства відключили від газопостачання усі котельні ТОВ “Сміла Енергоінвест” через борги.

По обіді батареї в багатьох житлових будинках міста стали холодними.
Однак на вечір тепло знову повернулося в домівки смілян.
Скільки ж насправді товариство заборгувало за газ, наразі залишається комерційною таємницею. Новий директор підприємства не спілкується із журналістами, повідомляє smila-ua.com.

Як стало відомо виданню з власних джерел, поки що керівництво ТОВ “Сміла Енергоінвест” не знайшло коштів, щоб розплатитися з боргами за газ. Але втручання обласної влади врятувало Смілу від чергового відключення тепла.

DT.ua

А от Умань відсьогодні без тепла. Удень 22 лютого ПАТ “Уманьгаз” провів часткове відключення котелень КП “Уманьтеплокомуненерго” від газопостачання.
За інформацією міського голови Умані Олександра Цебрія, під загрозу залишитися без тепла потрапляють 307 житлових будинків, 5 шкіл та 13 дошкільних закладів.

“Причина в неузгодженості строків розрахунків НАК “Нафтогаз України”, ПАТ “Уманьгаз” та КП “Уманьтеплокомуненерго”. Через бюрократичні колізії без тепла залишаться тисячі уманчан”, – пояснює Цебрій через свій фейсбук. – Терміново зібрав нараду за участю директора КП “Уманьтеплокомуненерго” Юрія Гуртовенка та заступника голови правління ПАТ “Уманьгаз” Марини Татаркіної . За їх інформацією, відключення стало результатом непідписання НАК “Нафтогаз України” актів приймання-передачі природного газу та ненадання номінації на лютий 2017 року. Тобто вирішити на місці цю проблему неможливо”.

Цебрій направив листи до урядовців у Київ, до голови НАК “Нафтогаз України” Андрія Коболєва та голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка. Про ситуацію в Умані особисто телефоном повідомив в приймальню прем’єр-міністру Володимиру Гройсману.