У Черкасах відбудеться Книжковий фестиваль

23 Лютого 2017 16:30

На початку квітня у Черкасах відбудеться Всеукраїнський нижковий ямарок-фестиваль. Подія 7-9 квітня збере сучасних кращих майстрів, видавців, письменників, акторів, краєзнавців. Автори презентуватимуть свої книги, поети декламуватимуть вірші, видавництва та книгарні пропонуватимуть нові книги, бібліотекарі влаштують виставки, культурні діячі проводитимуть круглі столи на різну тематику, майстри відкриють арт-зони.

Такий захід у Черкасах відбудеться вперше, зазначають ініціатори фестивалю –   Молодіжна громадська організація “Книжковий маестро”.

Для черкащан розгорнеться своєрідна літературна країна. Діятимуть декілька локацій: літературна сцена, майданчик майстер-класів, дитячий простір, платформа громадських ініціатив тощо.

До програми літфесту включено:
– презентації книг українських авторів, зустрічі з аудиторією в Черкасах та районних центрах;
– “круглі столи” та дискусії, де обговорюватимуть актуальні питання та проблеми в літературному процесі в Україні загалом та Черкаській області зокрема;
– лекції з актуальних питань культури в цілому та книжкової справи зокрема;
– майстер-класи для різної цільової аудиторії;
– поетичні батли, участь в яких візьмуть черкаські поети.

Фестивалю передує конкурс читців “ЧЕчитка”, за допомогою якого буде визначено найкращу із запропонованих для читання книг та її автора, якого буде запрошено на фестиваль та нагороджено.

Загалом, організатори чекають близько 30-ти представників українських видавництв, 20-ти культурних діячів області та України, представників Черкаської спілки письменників, Спілки краєзнавців, літературних гуртків «Пегасик», імені Василя Симоненка та інших.
Детальнішу інформацію про учасників та кожного з гостей літературної події читайте на офіційному сайті фестивалю.