Депутат просить черкащан телефонувати 15-05, якщо в лікарнях не лікують або просять хабар

11 Квітня 2017 18:00

Депутат міської ради від Партії вільних демократів Максим Шадловський просить усіх мешканців Черкас,  у яких в лікарнях міста вимагають хабарі, дають списки з придбанням ліків, не надають ургентним хворим перший день лікування за рахунок бюджету, звертатися в оперативну службу міськвиконкому 15-05. Залишати контактну інформацію про себе, щоб потім було легше ідентифікувати ситуацію.

За словами “Вільного демократа”, днями директор департаменту охорони здоров’я Олег Стадник запевнив, що все в медицині добре, а якщо в когось виникнуть проблеми, то звертатися в робочий час в департамент чи до головного лікаря закладу.

“Я пропоную інший підхід. Люди мають телефонувати на оперативну службу міськвиконкому за телефоном 15-05. Річ у тім, що дзвінки записуються, служба працює 24 години на добу. Вона не підпорядкована Стаднику чи головним лікарям, а доповідає напряму міському голові. Я вважаю, що Анатолію Бондаренку розповідають про райдужну картину в медицині, а насправді все не так. Звіти оперативної служби мають його переконати у зворотньому”, — зазначив Максим Шадловський.

Зі свого боку він, як депутат, прохатиме міського голову надавати депутатам щотижневу інформацію від оперативної служби 15-05 по медичних зверненнях.

Нагадаємо, на останньому засіданні на останньому засіданні сесії міської ради “Вільний демократ” Максим Шадловський виступив із депутатським запитом щодо неналежного медичного лікування одного із хворого у Черкасах. У результаті – померла людина.