На Київщині затримано підозрюваного у вбивстві черкаського журналіста – він ховався три роки

12 Квітня 2017 06:49

Силовики із гонитвою та стріляниною затримали одного із підозрюваних у гучному вбивстві активіста Євромайдану та журналіста Василя Сергієнка з Корсунь-Шевченківського Черкаської області. Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, повідомляє ТСН.

facebook.com/arsen.avakov

Вбивство сталося 4 квітня 2014 року. Сергієнка викрали з власного будинку у Корсунь-Шевченківському, жорстоко закатували і закопали в лісі. Троє підозрюваних вже на лаві підсудних, ще один – громадянин Н. – ховався від поліції впродовж трьох років.

Зрештою оперативники вислідили його у Васильківському районі на Київщині і влаштували кількаденну засідку. Під час затримання злочинець намагався втекти на автомобілі, протаранив машину поліції, спецпризначенці прострелили колеса і спіймали озброєного пістолетом підозрюваного.

Зараз тривають обшуки за адресами, де мешкав затриманий. Невдовзі поліція Черкащини пред’явить йому підозру.

facebook.com/arsen.avakov

Убитий Василь Сергієнко був заступником голови Народної ради Корсунщини. Чоловіка викрали із власного будинку 4 квітня 2014 року, а наступного дня його труп знайшли у Виграївському лісі, що за 15 кілометрів від міста. Після того, як з ями дістали тіло чоловіка, побачили сліди страшних катувань: у Василя була повністю розбита голова, перебиті коліна, кілька ножових ран в область нирки, ножове поранення в область серця попереду й кілька ножових в серце зі спини, перерізана шия спереду, перерізана потилиця.