У Коробівці смажили шашлики, а спалили дачу

3 Травня 2017 08:45

Дві пожежі у дачних кооперативах ліквідовували черкаські рятувальники протягом 1 травня на Золотоніщині. Причини обох інцидентів – необережне поводження з вогнем.

ck.dsns.gov.ua

О 17:35 рятувальники отримали повідомлення про пожежу надвірної споруди на території дачного кооперативу у селі Хвильово-Сорочин. Ще до прибуття вогнеборців вогонь встиг охопити металевий вагончик та пошкодити покрівлю. Ліквідували пожежу  рятувальники з 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини та Деньгівського лісництва.

Як вдалося з’ясувати, пожежа виникла через залишене без нагляду вогнище. Сильний поривчастий вітер поширив вогонь на суху траву, а вже по ній і на споруду.

Ще одне повідомлення рятувальники отримали о 01:25 із села Коробівка. Цього разу пожежа сталася від мангалу, який господар після приготування шашликів не загасив. Жарини потрапили на суху рослинність, а згодом і на металевий вагончик та складені поруч дрова.

Рятувальники, що прибули за викликом, швидко ліквідували загорання, проте врятувати надвірну споруду, яку на той час вже повністю охопив вогонь, не вдалося.