Погода на Черкащині: спочатку заморозки, потім дощі

10 Травня 2017 09:42

7-9 травня циклон, який мав принести на Черкащину такі жадані дощі, промайнув вздовж західних та північних кордонів нашої області і зачепив лише Жашківський та Уманський райони, де випало біля 4 мм опадів.

Після проходження циклону відчутно похолодало. Денна температура , яка ще у неділю 7 травня сягала 26-29°, вже 9-ого дня ледве досягла 13-15°. І наступні два дні залишаться прохолодними, в нічні години можливі заморозки на грунті та місцями у повітрі 0-5°, зазначають в обласному гідрометеоцентрі.

У цей період вони вважаються стихійним погодним явищам і місцями можуть привести до пошкоджень або загибелі сходів теплолюбних сільгоспкультур, розсади помідор, перцю. Але основною проблемою залишається нестача вологи у грунті внаслідок тривалої відсутності ефективних дощів

Суттєві дощі очікуються з виходом наступного циклону наприкінці тижня. Середній температурний фон буде дещо нижчим за норму, в межах +11+13°, денні температури не перевищать +15+18°, нічні в другій половині тижня підвищаться до +6+8°.