Суд скасував рішення про відсторонення від посади в. о. голови правління “Черкасиобленерго”

10 Травня 2017 14:05

Апеляційний суд Києва скасував рішення Печерського районного суду Києва про відсторонення від посади виконуючого обов’язки голови правління енергопостачальної компанії “Черкасиобленерго” Світлани Кузьмінської. Про це в інтерв’ю Українським Новинам повідомила сама Кузьмінська.

“Хочу зазначити, що Апеляційний суд Києва скасував рішення Печерського суду щодо мого відсторонення, тим самим визнавши його незаконність. Попереду ще суд по суті і там будуть розставлені всі крапки над “і”, – сказала вона.

Кузьмінська підкреслює, що з моменту свого призначення, у квітні 2015 року, і до теперішнього часу вона є в. о. голови правління “Черкасиобленерго” і ця інформація відображена в Єдиному державному реєстрі Міністерства юстиції.

Кузьмінська була відсторонена за клопотанням слідчих поліції в рамках кримінального провадження.

“На мою думку, кримінальну справу було ініційовано за замовленням Костянтина Григоришина і про це не раз писали ЗМІ раніше. Воно було використане для підриву моєї репутації і дискредитації в очах співробітників і суспільства енергетиків у цілому. Я не раз чула в свою адресу погрози про те, що мої маленькі проблеми перетворяться на великі”, – сказала вона.

Зазначимо, що слідство підозрює Кузьмінску у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (розтрата майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 27 (види співучасників), ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу.

Кузьмінська займає посаду виконуючого обов’язки голови правління ПАТ “Черкасиобленерго” з 17 квітня 2015 року.

Раніше в рамках тієї ж справи слідство повідомило про підозру заступникові голови правління – виконавчого директора “Харківобленерго”.

46% акцій “Черкасиобленерго” належать державі в особі Фонду держмайна, 25% – компанії “Укреско” (перед приватизацією Кабмін має намір об’єднати ці пакети). Ще 23,9885% “Черкасиобленерго” належить КУА “Сварог Ессет Менеджмент”, афільованої з бізнесменом Костянтином Григоришиним.