У Чорнобаї відмовилися від нічного освітлення задля економії (відео)

15 Травня 2017 09:42

Уже 3 населених пункти  на Черкащині відмовилися від нічного освітлення через економію грошей. У Чорнобаї, Тальному й Кам’янці ліхтарі горять лише до опівночі, адже тарифи на освітлення, встановлені державою, для місцевих бюджетів завеликі. Про це йдеться в сюжеті 24 каналу.

У місті Чорнобай, що на Черкащині, цілодобово освітлюється лише центральна вулиця. На решті світло зникає опівночі. Утім і там справні ліхтарі через один. Подекуди стоять лише стовпи.

Чорнобай став одним із перших населених пунктів Черкащини, де відмовились від нічного освітлення вулиць. Хоча ще у січні селищна рада передбачила на це 800 тисяч гривень. Цих грошей мало вистачити на рік, утім їх витратять ще до жовтня. Економити почали, коли Уряд ухвалив єдиний тариф на вуличне освітлення. Для сільського бюджету такі витрати стали непідйомними.

Відмовились від нічного освітлення вулиць і у черкаських містах Тальне та Кам’янка. Теж через зависокі тарифи.

У поліції заявили, що така економія обертається небезпекою для майна та навіть життя людей – переконані у поліції. Темні вулиці є улюбленими місцями злочинців.

Вирішити питання надто дорогого вуличного освітлення можна за допомогою енергоощадних ламп. Та для маленьких селищ, де не вистачає грошей на мінімальні потреби, капітальне оновлення інфраструктури – недозволена розкіш.