300 канівчан створили загін оборони (відео)

19 Травня 2017 08:19

В Україні військові комісаріати формують загони оборони ще з початку війни на Сході. Третій рік поспіль кожен обласний та районний центр набирає до територіального резерву місцевих жителів. Адже в разі військової агресії, вони захищатимуть важливі об’єкти саме свого населеного пункту. Про Канівський загін оборони – в сюжеті ТРК “Рось”.

Серед призовників є досвідчені військові та ті, хто ніколи не тримав в руках зброю. Поруч з демобілізованими бійцями АТО ще невпевнено шикуються потенційні захисники Канева. 28-річний працівник птахофабрики Євген Губський має тільки шкільну допризовну підготовку. Втім увійти до складу загону оборони вважає за честь.


Усі 278 призовників мають отримати основи тактичної та вогневої підготовки протягом триденних зборів. На думку викладачів, цього достатньо аби дати їм ази військової справи.

Серед завдань: охорона у своєму районі важливих об’єктів, організація блокпостів. Також резервісти можуть вести боротьбу з диверсантами та терористичними угрупуваннями. А в разі масштабних бойових дій охороняти тили нашого війська та стати основою для збройного супротиву.

Місцеві жителі знають свій населений пункт краще за будь-кого. Саме в цьому й цінність таких угруповань.