Застрайкували тальнівські енергетики

19 Травня 2017 09:53

Із 22 травня Тальнівський РЕМ розпочинає страйк. Про надзвичайну ситуацію, яка триває п’ятий місяць, повідомив на своїй сторінці у Фейсбук працівник підприємства Павло Кваша, пише видання “Вісті Черкащини”.

“Роботи будуть проводитись тільки аварійні. Просимо вибачення за незручності в жителів міста та району. Просто дальше ми так не можемо працювати. Колектив нашого підприємства не получає заробітної плати з січня місяця поточного року по даний час. Немає також паливомастильних і інших матеріалів для роботи. Наше підприємство є Державним, але Держава за нас забула і для того щоб щось зробити навпаки робить все для того щоб розвалити прибуткове підприємство”, – зазначає Кваша.

У коментарях під повідомленням Наталя Толдонова запитує:

“Пашо, а що з цього приводу каже місцева влада? Які їхні дії вже зроблені? Адже починаючи стукати з низу нас почують на самому верху”.

“Голова Держадміністрації в курсі діла, але йому наплювати так як і районній раді. Коли ми проводили попереджувальну акцію то прийшли до них під адміністрацію. До нас з них ніхто даже не вийшов хоть їх перед цим повідомили, що буде проходити акція”, – відповідає Павло Кваша.

Тальнівська РДА досі своєї позиції щодо цього питання не висловила. Принаймні у засобах масової інформації.

Зауважимо, енергетики добиваються правди уже не перший місяць. Нарешті 18 травня, коли почали погрожувати страйком, на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Черкаської облдержадміністрації, чиновники схвалили план дій задля врегулювання ситуації на ПАТ “Черкасиобленерго”.