На трьох пляжах у Черкасах запрацювали рятувальні пости

1 Червня 2017 18:22

У Черкасах офіційно стартував купальний сезон. Відтак на трьох комунальних пляжах міста (а це – «Соснівський», «Пушкінський» та «Смілянський») чергуватимуть команди рятувальників. До кінця літа вони щодня пильнуватимуть за тим, аби відпочинок біля Дніпра був спокійним та безпечним, інформують у міській раді.

rada.cherkasy.ua

Кожен рятувальний пост оснащений усім необхідним для порятунку людей із води. Тут є і моторний човен, і санітарна сумка з медикаментами, і рятувальні жилети й кола, а ще – «кінці Александрова», бінокль, мегафон та легке водолазне спорядження (маска, ласти, трубка, багор).

Цю роботу на узбережжі організовує Черкаська міська аварійно-рятувальна служба. За словами її очільника Сергія Микитченка, із року в рік перед початком купального сезону рятівники цієї комунальної установи проходять спеціальне навчання та атестацію (відтак, усі вони мають право на проведення пошуково-рятувальних робіт на водних об’єктах).

«На кожному з рятувальних постів працюватиме від двох до трьох фахівців, – каже Микитченко. – Це залежить від розмірів пляжу. Чергування вони здійснюватимуть із 10:20 до 18:40 як у будні, так і на вихідні. Такий проміжок обрали через те, що саме в цей час ми спостерігаємо найбільшу кількість людей, які відпочивають на березі».

У різні зміни загалом працюватиме 13 рятівників. Одним із ключових їхніх завдань – вести постійне зорове спостереження за тими, хто відпочиває на пляжі, та вчасно виявляти людей, яким потрібна допомога.

rada.cherkasy.ua

«Якщо рятувальник помітить втомленого плавця у воді чи будь-яку людину, яка потребує допомоги, він негайно зобов’язаний її надати. На пляжі інколи можуть трапитися й інші пошкодження, як-то: подряпини й порізи, тож на такі випадки в нас є аптечка», – додав Сергій Микитченко.