У Черкасах з’явився перший у місті мурал (фото)

12 Червня 2017 20:30

Португальський художник Pantonio (справжнє ім’я – Антоніо Коррейя) прикрасив муралом із ластівками фасад школи №15 у Черкасах. Працював над ним тиждень у рамках міжнародного проекту “Mural Social Club: Back to school”.

Як повідомили у міській раді, проект зініціювали місцеві громадські організації спільно з представники благодійного фонду Sky Art Foundation за підтримки UNICEF Ukraine.

facebook.com/pantonioo

Pantonio працює в напрямку сучасного мистецтва. Свого часу створив найвищий у Європі мурал під назвою “Вихор сардин” на одній із веж у 13 окрузі Парижу. Зізнається, що малюнок із ластівками для своєї роботи в черкаській школі обрав не випадково. Раніше вже мав досвід писати картини на стінах навчальних закладів.

“Я вирішив малювати рівними лініями, аби складалося відчуття ніби це справа рук дітей, – розповів художник. – Чому ластівки? Бо птахи завжди означають щось гарне й приємне, а ще – це символ свободи”.

rada.cherkassy.ua

Відкрили мурал сьогодні в Черкасах. На церемонію прибула надзвичайний і повноважний посол Португалії в Україні – пані Марія Кріштіні Серпа ди Алмейда.

Португальський художник Pantonio. Фото rada.cherkassy.ua

Зі свого боку влада Черкас перед початком розпису фасаду взяла на себе зобов’язання відновити його. Наразі триває його утеплення. За словами міського голови Анатолія Бондаренка, за останні два роки на капітальний ремонт 15-ої школи з бюджету спрямували близько 3,5 млн грн. (2,5 млн грн із них – у 2017 році). За ці кошти, серед іншого, відремонтують фасад будівлі, замінять на нові вікна та облаштують сходи.

А на “пташині” мурали в Каневі можна подивитися за посиланням.