Від буревію на Черкащині постраждало півсотні людей, одна дитина – у важкому стані

2 Липня 2017 12:27

Кількість постраждалих в наслідок буревію у Черкаській області становить 48 осіб. Про це повідомив речник управління ДСНС в області Костянтин Проценко.

Дитину 10 років, яка отримала черепно-мозкову травму, бригадою “санітарної авіації” з Золотоноші було терміново доставлено до дитячої обласної лікарні у Черкасах. За даними лікарів, стан дитини залишається стабільно важким.

facebook.com/Олександр Флоренко

“За даними Департаменту екстреної медичної допомоги, станом на 11 ранку 2 липня, внаслідок буревію в області постраждали 48 осіб, 31 людина звернулася за медичною допомогою, 17 з них були госпіталізовані, з них 4 дітей, – написав Проценко у своєму фейсбуку. –
Найбільша кількість постраждалих – 32, зареєстрована у Золотоніському районі, з них 22 людини звернулися за медичною допомогою, 10 людей були госпіталізовані, серед них 4 дітей.
Постраждали люди також у Чорнобаївському районі – 14 осіб, з них 5-ро і були госпіталізовані, та у Катеринопільському районі внаслідок буревію за медичною допомогою звернулися 2 дорослих, яких було госпіталізовано”.

Нагадаємо, 1 липня на Черкащині лютувала стихія – сильний вітер, дощі, грози. Найбільше  постраждало Лівобережжя: повалені на автотраси дерева та обмеження енергопостачання для низки населених пунктів. У Черкасах сильний вітер зламав дерево, яке звалило три бетонні опори й пошкодило електромережу. У Золотоноші на території зерносховища під впливом негоди впав бункер, в якому зберігалося 120 тонн зерна. Через наслідки буревію увечері 1 липня призупиняли рух потягів на лінії ст. Гребінка – ст. ім. Тараса Шевченка.