Стало відомо, навіщо біля Громадського банку Городецького в Черкасах міняли тротуар

3 Липня 2017 14:13

Стало відомо, навіщо біля історичної будівлі в центрі Черкас по вулиці Хрещатик, 251 – колишнього Громадського банку, зведеного за проектом всесвітньовідомого архітектора Владислава Городецького – нещодавно впорядковували тротуар. Сюди розширився ресторан “Nice 2 meet you”, який пов’язують з родиною голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка.

На відремонтованому тротуарі розмістився вуличний майданчик ресторану – до десятка столиків під парасольками. Таким чином, заклад не лише фактично “закрив” собою перший поверх історичної будівлі з вулиці Хрещатик і без того нівелювавши барельєф Василеві Симоненку (нагадаємо, поет працював у газеті “Черкаська правда” в 60-х роках у цій споруді). Парасольки закрили пам’ятну дошку письменнику Семену Скляренку, а відвідувачі  “Nice 2 meet you”, відпочиваючи на вулиці з напоями і наїдками, фактично заглядають у вікна Галереї народного мистецтва, розташованій по сусідству з рестораном.

Ресторан  “Nice 2 meet you”, за інформацією ЗМІ, належить дружині голови Черкаської ОДА Марині Ткаченко. До ремонту і ребрендингу заклад мав назву “Ботічеллі” і на початку своєї діяльності у 2010 році вже викликав збурення серед черкащан – через будівництво у історичній будівлі.