Нардепа з Черкащини позбавили недоторканості

12 Липня 2017 00:29
Верховна Рада підтримала подання щодо зняття депутатської недоторканності з народного депутата від фракції “Народний фронт” Максима Полякова. Про це передає Еспресо.TV.
За подання про притягнення до кримінальної відповідальності Полякова проголосували 250 народних депутатів. За затримання Полякова – лише 125. За арешт – 111.

24tv.ua

“До Верховної Ради надійшло подання генпрокурора Юрія Луценка про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт нардепа Максима Полякова. Досудовим розслідуванням встановлено, що Поляков у період із 2 жовтня 2016 по 28 листопада 2016 року чинив кримінальне правопорушення в сфері службової діяльності”, – сказав голова ВРУ Андрій Парубій.

Спікер уточнив, що НАБУ здійснює досудове розслідування, а САП – процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони надр), ч. 4 ст. 368 (одержання хабара), ч. 2 і 3 ст. 369-2 (зловживання впливом), ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою) Кримінального кодексу України.

Нардеп-уманчанин Максим Поляков – фігурант гучної корупційної “бурштинової справи”. За сприяння незаконному бурштиновому бізнесу Полякова звинувачують в отриманні хабара 7500 доларів і зловживанні службовим становищем.