У Черкасах через горілку і безпечність потонув чоловік

21 Липня 2017 19:00

Вчора у Черкасах на Дніпрі сталася трагедія – потонув 51-річний чоловік. Як розповів речник управління ДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко, компанія чоловіків після напруженого робочого дня вирішила відпочити. Аби покращити релаксацію, місце обрали мальовниче, в районі міської зони відпочинку “Живчик” ближче до води.

Після вживання оковитої потягло освіжитися. Через певний час, зібравшись на березі, помітили відсутність товариша. Пошуки були нетривалими, його тіло знаходилось у кількох метрах від берега.

“Зараз важко оцінити ефективність реанімаційних заходів, якими за словами учасників події, вони проводили намагаючись повернути до життя свого товариша, проте результат відомий – чоловік загинув. Поява “швидкої”, яку викликали на місце події, враховуючи скільки минуло часу, ситуацію змінити не могла, – ззаначив Проценко. – Рятувальники ще на початку пляжного сезону наголошували, що для відпочинку варто обирати місця, які мають статус пляжу. Саме в таких місцях відпочинку не лише створені усі умови для якісного та безпечного відпочинку, а й знаходиться рятувальний пост, на якому чергують професійні водолази. Нажаль, компанія обрала місце, де за безпеку відпочивальників  ніхто нести відповідальність не хоче, місце, де кожен рік тонуть люди”.

Рятувальники нагадують черкащанам, що найбільш безпечними місцями для відпочинку у Черкасах, є комунальні пляжі: “Пушкінський”, “Соснівський”, “Смілянський” та приватний пляж “Бочка”.

Із початку року на водних об‘єктах області із громадянами сталося 28 надзвичайних пригод, під час яких 20 людей потонули, 10 вдалось врятувати.