У деяких селах Тальнівщини досі не запрацювали шкільні їдальні

11 Вересня 2017 13:14

У деяких школах Тальнівщини не працюють їдальні для учнів. Про це пише видання “Вісті Черкащини”.

Ситуацію прокоментувала начальник відділу освіти Тальнівської райдержадміністрації Лариса Коваль.

“Дійсно, в деяких школах району виникла ціла проблема. Така ситуація склалася через незадовільні розрахунки батьків за харчування їхніх дітей. Поки заборгованість не сплатять, готувати не розпочнемо. У деяких селах вона складає чималу суму. Наприклад, по Мошурівській школі вона становить 6 тисяч гривень”.

Зауважимо, у школах району за кошти бюджету харчуються лише діти атовців, сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, малозабезпечені (за наявності довідки із управління соціального захисту) та 16 дітей переселенців. За решту учнів сплачують батьки. При чому в кожній школі сума різна. Усе залежить від співпраці із орендарями земель, а також від бажання чи небажання батьків здавати продукти.

“Ми хотіли, щоб були місцеві постачальники послуг з організації харчування. Але вони відмовилися, бо є законодавство, яке регулює постачання. Усе робиться через систему “Прозоро”. Переможець має забезпечувати продуктами не окрему школу, а всі навчальні заклади району, – розповідає Лариса Вікторівна. – У цьому році постачальником шкіл району є ФОП Антонов. Він не місцевий, але має досвід, бо займається цією справою у навчальних закладах деяких районів Черкаської та Вінницької областей”.

Цікавимося, за якими цінами купують продукти. Кажуть, свинина у цього постачальника дорожча на десятки гривень, ніж на тальнівському базарі. Зате вона сертифікована, переконані у відділі освіти. І запевняють, що постійно щотижня моніторять ціни…