Чотири школи Черкащини – у рейтингу ТОП-200 України за результатами ЗНО

13 Вересня 2017 10:00

Інформаційний освітній ресурс “Освіта.ua” склав рейтинг загальноосвітніх шкіл України за підсумками цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання. Рейтинг базується на основі офіційного звіту за результатами ЗНО 2017 року, оприлюдненого Українським центром оцінювання якості освіти.

У ньому – чотири навчальні заклади: три – з Черкас (фізико-математичний ліцей (ФІМЛІ) – 15 місце,  гуманітарно-правовий ліцей – 64 місце, Перша міська гімназія – 65 місце) та один – з Умані (НВК “Уманська міська гімназія – школа естетичного виховання” – 162 місце).

За результатами рейтингу, перше місце в Україні посів київський ліцей “Інтелект”, на другому місці розташувався Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат при ЛНУ ім. Франка, третє місце отримав Дніпропетровський обласний медичний ліцей-інтернат “Дніпро”.

Відзначається, що лідером рейтингу за результатами ЗНО серед областей стала Львівська область. Друге і третє місце посіли Тернопільська та Київська області. Гарні результати тестування отримали також випускники навчальних закладів Сумської, Полтавської та Черкаської областей.