Смілянським селам потрібні нові шкільні автобуси (відео)

26 Вересня 2017 09:00

У Сунківській школі на Смілянщині навчається трохи більше сотні дітей і сорок із них із двох сусідніх сіл на уроки дістаються шкільним автобусом. Він замалий, тож, аби усі учні вчасно приступали до занять, водієві доводиться робити дві ходки розбитим шляхом. У школі мріють про новий автобус та вартує він захмарні для освітянського бюджету півтора мільйона гривень. Детальніше – у сюжеті черкаських журналістів.

Рейсовим автобусом школярам добиратись також було непросто. Адже їх багато і водій надавав перевагу людям, що поспішають на роботу. А віднедавна і цей рейс на село Плескачівка взагалі відмінили. Перевізник відмовився їздити такими жахливими дорогами.

Зараз водієві важко знаходити шлях між ямами, а взимку тут узагалі стає дуже небезпечно. Слизько, автобус заносить на спуску, а іноді неможливо їхати під гору. Аби хоч якось рухатися доводиться власноруч підсипати собі дорогу протиожеледною сумішшю. І такий шлях “шкільний автобус” долає чотири рази на день. Протяжність його маршруту майже сорок кілометрів.

Директор Сунківської школи Ніна Вдовиченко запевняє, роблять усе можливе, аби учні вчасно розпочинали навчання. Однак важко це робити, маючи такий старенький і невеликий транспорт.

Наразі транспорт – найбільша проблема закладу. Із проханням допомогти освітяни звертались до районної влади. Коштуватиме новий автобус на тридцять посадкових місць майже півтора мільйона гривень. Сума не мала, погоджується директорка, однак, життя дітей – безцінне.