Диверсанта з Черкас, причетного до вибуху в Умані, затримали в Західній Україні

2 Жовтня 2017 14:09

СБУ затримала двох зловмисників, причетних до низки диверсій на території України, зокрема, на Черкащині.

Чоловіків співробітники СБУ затримали спільно з поліцією в Західній Україні під час спроби закласти вибухівку під пам’ятним знаком угорців.

Правоохоронці встановили, що мешканці Черкас та Одеси підірвали 21 вересня бойову гранату поблизу могильного комплексу хасидського пророка в Умані під час перебування паломників. Унаслідок вибуху двоє громадян Ізраїлю отримали тілесні ушкодження.

У рамках відкритого кримінального провадження, оперативники управління СБУ в Черкаській області отримали докази причетності диверсантів до вибуху гранати у Києві на вулиці Грушевського під час святкування Дня незалежності, а також підриву вибухівки поблизу Посольства США в Україні, йдеться в повідомленні СБУ.

Оперативники спецслужби затримали двох зловмисників на кордоні Львівської і Закарпатської областей на Верецькому перевалі при спробі закладання вибухівки під пам’ятник “Сім племен угорців”. Під час обшуку автомобіля затриманих, правоохоронці вилучили бойові три бойові гранати РГД-5 та Ф-1 та інші знаряддя для вчинення злочину.


За інформацією СБ України, отриманою під час досудового слідства, диверсанти діяли на замовлення колишніх функціонерів “Партії регіонів”.
Тривають невідкладні слідчі дії.