Ректор черкаського вишу дискутував на Конгресі у Любліні

3 Жовтня 2017 11:00

Ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко взяв участь у Конгресі ініціатив Східної Європи (Польща, Люблін).

На Конгрес були запрошені вищі навчальні заклади-члени Східноєвропейської мережі Університетів. Серед них — і Черкаський національний університет.

cdu.edu.ua

Учасниками Конгресу стали відомі політичні діячі Польщі, Білорусі, Литви та України: Єжи Бузек — Прем’єр-міністр Польщі (1997-2001), Президент Європейського парламенту (2009-2012), Рефат Чубаров — голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України тощо.

Україну представляли голови обласних, районних державних адміністрацій, громадські діячі, 50 молодих людей із Харківщини на чолі з головою Харківської обласної ради Сергієм Черновим, які прибули до Польщі вивчати нові технології та нові підходи в справі євроінтеграції, голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Олександр Черевко долучився до дискусії в розділі “Інновації та бізнес” на тему: “Як створювати інноваційні мережі міжнародного співробітництва університетів?”.

У своїй презентації він розповів про вплив інтернаціоналізації вищої освіти та інноваційних мереж на розвиток ЧНУ ім. Богдана Хмельницького.

cdu.edu.ua

За його словами, це і поліпшення міжнародних рейтингів, і науково-освітнє співробітництво черкаських науковців із зарубіжними колегами, і активна робота культурних центрів — зокрема, Полонійного. ЧНУ співпрацює на основі чинних угод із сотнею відомих університетів світу, серед яких 18 польських ВНЗ.

Ці угоди реалізуються шляхом стажування викладачів і студентів, спільних досліджень, програмою “подвійний диплом”. А днями студенти Черкаського національного розпочинають тримісячне навчання в Академії імені Яна Длугоша (Польща, Ченстохова). Навчання пройдуть 50 кращих студентів ЧНУ.

“У результаті інтернаціоналізації вищої освіти маємо сформувати випускника, який не буде обмежений рамками знань лише у певній сфері, конкурентоспроможного на глобальному ринку праці”, — зазначив Черевко.

Джерело: ЧНУ