На цьому тижні на Черкащині пануватиме негода з вітром і дощем

30 Жовтня 2017 15:42

Активний циклон з Європи несе негоду на Черкащину, в області прогнозуються помірні дощі з мокрим снігом та сильний штормовий вітер, повідомляють в обласному центрі з гідрометеорології.

Сьогодні вночі центр цього потужного, глибокого циклону знаходився над Мінськом і зраз переміщується на Москву. Максимальна швидкість вітру в більшості районів області сягала 16-17 м/с, а в Умані 20 м/с, що є небезпечним явищем погоди.

За останні декілька днів у Черкасах атмосферний тиск знизився із 757 до 727 мм.рт.ст., тобто на 30 одиниць і наблизився до рекордно мінімальних значень за увесь період спостережень в області.

За прогнозом синоптиків, в другій половині дня 30 жовтня Черкащиною проходитиме холодний атмосферний фронт, з яким ще посилиться вітер, та випадатимуть опади у вигляді дощу та мокрого снігу. Така непогода збережеться і у вівторок, коли температура повітря знизиться вночі до -2..3º, вдень 1..6º. Вітер посилиться до 17-22 м/с, місцями пориви 25-27 м/с. Послаблення вітру та припинення опадів передбачається у середу. А у п’ятницю, із виходом нового атлантичного циклону, очікується нова порція опадів та незначне підвищення температури повітря.

У гідрометеоцентрі закликають громадян дотримуватися елементарних правил безпеки, особливо під час перебування на вулиці. “Намагайтеся не ходити попід розлогими деревами, а також тримайтеся подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження.
Радимо водіям перебудовуватися на зимовий стиль водіння та звикати до менших швидкостей на дорогах”, – йдеться в повідомленні.