Учні школи з Корсунщини пройшли військовий вишкіл у Батурині

9 Листопада 2017 09:49

З 24 по 28 жовтня в місті Батурині, що на Чернігівщині, проходив Всеукраїнський семінар-тренінг «Форпост – Північ», покликаний залучити більше молоді, яка готова до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України.

Учасниками семінару стали понад 100 учнів 9-11 класів з різних куточків України. Черкаську область представляли учні Квітчанського НВК, повідомляє корсунське видання “Надросся online”.

nadrossya.com

Ця подія зібрала найкращих інструкторів, лекторів, митців, істориків України. Під їх наглядом юні патріоти отримали можливість активно відпочити та пройти курс справжньої військової підготовки. Молодь із захватом слухала інструкторів і виконувала всі завдання, які полягали у навичках поводження зі зброєю, виживання у природних умовах, виконання військових завдань, що переживають бійці в зоні АТО. Тобто молодь навчали всьому, що допоможе їй вижити в екстрених ситуаціях.

Основними завданнями заходу були: розвиток патріотизму і любові до історії, культури українського народу та рідної землі; виховання справжнього громадянина України, готового діяти на благо країни і боронити її від ворогів; зрощування національної свідомості і позитивного патріотичного світогляду, високоморального розвитку людини. Щовечора в місцевому будинку культури показували фільми про героїчне минуле і теперішнє України.

Учасники мали змогу поспілкуватися з добровольцем «Правого сектору», співаком Олексієм Биком, продюсером «5 каналу», письменником Ростиславом Мартинюком, мером Конотопу Артемом Семеніхіним, Героєм України Левком Лук’яненком, солістом гурту «Тінь Сонця» Сергієм Василюком.

Після семінару діти повернулися додому переповнені емоціями, озброєні новими знаннями, вміннями і навичками, з бажанням втілювати їх в життя.