Закінчення ремонту черкаського мосту знову відклали – вчетверте…

14 Листопада 2017 18:54

Схоже, завершення ремонту мосту через Дніпро біля Черкас, що стало, напевне, одною з найболючіших проблем черкащан упродовж останніх півроку, знову відкладається. Сьогодні на нараді в облдержадміністрації підрядник повідомив, що асфальтування правого проїзду мосту планують завершити до середини грудня. Тоді на мосту, який почали ремонтувати з червня, відновлять двосторонній рух. Досі діє пропускна система для автотранспорту – “вікна” проїзду працюють по кілька годин уранці та ввечері.

Ремонтом мосту через Дніпро займається підрядна організація ТОВ “Шляхове будівництво “АЛЬТКОМ”. За прогнозами підрядника, до кінця поточного місяця роботи з бетонування та армування буде завершено. Потім візьмуться за укладання асфальту. Гідроізоляцію закінчать наносити трошки пізніше, бо ремонтники зважатимуть на погоду – у мороз цього робити не дозволяє виробничий процес. Паралельно встановлюватимуть бар’єрне огородження.

“Загалом рух правим проїздом мосту стартує уже з середини грудня. Єдине, не пропускатимемо великоваговий транспорт ще місяць після закінчення робіт на правому проїзді. Оскільки бетонна плита має набути міцності”, – інформують в ОДА.

Нагадаємо, кінцевий строк завершення ремонтих робіт мосту через Дніпро мав бути 30 листопада. Таку дату назвали у Службі автомобільних доріг у Черкаській області у відповідь на звернення лідера Громадського руху “Рідна країна” Миколи Томенка в серпні-місяці.

Цікаво, що середина грудня – вже четвертий варіант кінцевого строку ремонту. Спочатку представники місцевої влади на виїзній нараді з в.о. заступника голови “Укравтодору” заявляли, що ремонт проїжджої частини мосту мають завершити до 15 вересня. Потім були запевнення, що ремонт загалом триватиме 4-6 місяців, тобто мінімум до жовтня.