Серед довгожителів на Лисянщині більше чоловіків

15 Листопада 2017 16:30

Днями святкував 90 років від дня свого народження житель Погибляка Анатолій Миронюк. З ювілеєм цього поважного чоловіка привітала чисельна родина: четверо дітей, 13 онуків і 6 правнуків. Прийшли з теплими привітаннями і подарунками до ветерана війни і праці також сільський голова Петро Ілюк, керівники СОК «Відродження» Всеволод Добротворський та Микола Кондратюк, завітав і голова районної ветеранської організації Анатолій Мовчан. Розділили святковий настрій з ювіляром і віряни церкви, куди чоловік ходить вже 30 років. Саме життя з Богом, зізнався він, і дає щодня сили та душевний спокій.

Анатолія Петровича в селі пам’ятають як вправного тракториста. За сумлінну працю він неодноразово отримував грамоти, премії і костюми від колгоспного керівництва. Про акуратність у роботі передового механізатора ходили легенди. Коли він розбирав трактор на ремонт, найменша гайка не могла загубитися, бо кожну складав в окремий вузлик. Розповідають, якось жартівники підкинули туди зайву гайку, то чоловік сам не свій цілий день ходив навколо трактора, не розуміючи, звідки ж вона там взялася.

– Все моє життя пов’язане з Погибляком, – розповів довгожитель. – Виїжджав звідси лише навчатися на тракториста та служити в армії. Працював і біля коней, і біля техніки. Тож і стаж маю чималий – 54 роки. Зараз живу сам, ще можу себе обійти. Тільки чути став погано, а так хоч завтра в бій.

На Лисянщині останнім часом зросла кількість жителів, яким виповнилося 90 і більше років. Лише в Погибляку таких четверо, а в районі – 116 осіб. Найстаріший житель проживає в Лисянці. Олександру Даценку пішов 103 рік.