Жашківщина: під час вибуху в будинку постраждало двоє людей (фото)

17 Листопада 2017 12:09

16 листопада о 13:30 по лінії екстреного зв‘язку, із села Бузівка до чергового Жашківської пожежно-рятувальної частини, надійшло повідомлення про вибух у житловому будинку.

На місце події негайно було направлено черговий караул 20-ї Державної пожежно-рятувальної частини з Жашкова. Коли рятувальники прибули на місце події, то побачили зруйновану будівлю веранди,  яка була охоплена вогнем.

Як стало відомо, до вибуху та подальшої пожежі призвело порушення правил пожежної безпеки при експлуатації побутових газових приладів. Потерпілий чоловік за допомогою газового балону намагався розпалити котел опалення, та допустив витік газу з балону, який, наповнивши невелике приміщення, спалахнув. У результаті вибуху вибуховою хвилею було пошкоджено зовнішні стіни та зруйноване дерев’яне перекриття веранди. Самого чоловіка вибуховою хвилею відкинуло до житлового будинку і це врятувало йому життя, бо він не потрапив під завал з будівельних конструкцій.

Унаслідок вибуху постраждало двоє – 73-річний чоловік, батько господаря, та його 68 – річна дружина. Обох потерпілих з чисельними опіками тіла було госпіталізовано до травматичного відділення центральної районної лікарні.

О 14:20 пожежу було ліквідовано.