Із 22 листопада на черкащан чекають прояви “метеорологічної” зими

21 Листопада 2017 18:00

Із середи 22 листопада погода на Черкащині ознаменується черговими проявами “метеорологічної” зими, тобто середньодобова температура повітря очікується нижче 0º. В середу у Черкасах та східній частині області можливий мокрий сніг, в нічні та ранкові години на дорогах ожеледиця. Про це повідомляють в обласному центрі гідрометеорології.

Причиною такої погоди є тил балканського циклону (з центром на сході України), куди північні вітри почали закачувати більш холодне повітря полярного походження і розрізнені снігові хмари. Нічні температури знизяться до -1 … -5 °, вдень 2-4º тепла.

До кінця тижня, погодна ініціатива буде належати антициклону із південного заходу, завдяки чому ймовірність опадів очікується мінімальна, в хмарах з’являться прояснення, а вихолоджування приземної атмосфери посилиться.

Так 23-24 листопада під ранок морози посиляться до -3 … -8 °. Вдень температура повітря буде позитивною. Середньодобові температури повітря очікуються в межах 1-3º морозу, що на 2-4º нижче кліматичної норми на цей час.