У Смілі збирають підписи під вимогою не підвищувати вартість проїзду у міському транспорті

27 Листопада 2017 13:13

Петицію з вимогою не підвищувати вартість проїзду у міському пасажирському транспорті з 4 до 4,5  грн з 1 грудня 2017 року зареєстровано на сайті Смілянської місько ради. Автор петиції вимагає залишити вартість в 4 грн. до 7 квітня 2018 року.

“До цього кроку підштовхнуло те, що в маршрутках вже з’явилися оголошення із повідомленням про підвищення вартості проїзду до 4,50 грн уже з 1 грудня 2017 року, а не з 1 січня 2018 року, як планувалося раніше”, – зауважує автор петиції Тетяна Забожко.

У тексті петиції йдеться про те, що перевізники ПрАТ “Смілянське АТП-171” самовільно підвищили вартість проїзду в автобусах і маршрутках на 50 копійок із лютого 2017 року. “За попередніми підрахунками активістів, за період із лютого по вересень 2017 року пасажирам завдано фінансових збитків на суму понад мільйон гривень”, – йдеться в петиції (з її текстом можна ознайомитися за посиланням).

У Смілі побоюються, що з нового року перевізники можуть підвищити варість квитка ще більше – до 5 грн і вище. А от на рівень надання послуги навряд чи це вплине.

“Пасажирам не видають квитки, завдяки чому значна частина прибутку не обліковується. Перевізники не дбають про безпеку та комфорт пасажирів. Має місце недотримання етики спілкування з пасажирами. Зважаючи на це, просимо врахувати думку громади, яку 7 місяців змушували незаконно сплачувати за проїзд на 50 копійок дорожче, та відшкодувати завдані збитки непідвищенням тарифу до 7 квітня 2018 року”, – зазначає автор петиції.

Для того, щоб цю петицію винесли на розгляд Смілянської міської ради, необхідно 150 голосів.