Від голови Черкаської ОДА вимагають прозвітувати перед депутатами і громадою

28 Листопада 2017 16:11

Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко має прозвітувати перед громадськістю Черкащини і депутатським корпусом обласної ради і зробити кардинальні висновки.

Про це заявив голова Громадського руху “Рідна країна” Микола Томенко, оцінюючи в ефірі на ТРК “ВІККА” ситуацію на Черкащині.

Томенко відзначив, що Черкащина перебує в унікальній позиції.

“Голова ОДА і його команда, напевне, найбільш тривалий час знаходиться при владі. Фактично мова йде про чотири роки. Натомість, якщо дивитися на соціально-економічні показники, Черкащина перебуває на останніх місцях за рейтингами в Україні. Можливо, така позиція влаштовує Президента і його команду, але, я думаю, точно не влаштовує більшість мешканців Черкаської область”, – сказав Микола Томенко.

За моніторингом КВУ, у І півріччі 2017 року голова Черкаської ОДА був у аутсайдерах всеукраїнського рейтингу

Томенко вважає, що необхідно провести системний звіт голови ОДА в обласній раді перед громадою й депкорпусом, аби оцінити: як і чому сталася така ситуація, що Черкащина “пасе задніх”. І вже виходячи з неупередженого розгляду звіту мають бути прийняті кадрові рішення.

“Позиція моя така: серйозний звіт перед депутатами і громадою, а потім висновки такі – або міняйте людей, які не справляються, або загально змінюйте стратегію роботи в області. Бо похвалитися серйозними соціально-економічними показниками, інфраструктурними проектами, створенням робочих місць, якістю медицини Черкащина не може. Мені, як людині, яка народилася тут, соромно бачити область “у хвості” рейтингових показників. Тому, вочевидь, треба виправляти ситуацію, а не чекати, доки вона сама зрушиться з місця”, – відзначив Микола Томенко.