Скандальне полювання на оленів у Мошнах – розпочато досудове розслідування

11 Грудня 2017 20:57

У Мошнівському лісництві Черкаського району 11 грудня правоохоронці впіймали на гарячому групу браконьєрів, які застрелили трьох оленів, в тому числі і тільну олениху. Як повідомляє прокуратура Черкаської області, внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 248 (незаконне полювання) Кримінального кодексу України, та розпочато досудове розслідування за фактом порушення особами правил полювання.

Один із браконьєрів, якого затримували, вчинив опір правоохоронцям – він наїхав автівкою на поліцейського, останньому заподіяно тілесні ушкодження. Зараз поліцейський у лікарні з травмою ноги.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування в зазначених кримінальних провадженнях проводиться слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Черкаській області, процесуальне керівництво здійснюється Черкаською обласною прокуратурою.

Загалом у знищенні тварин у Черкаському бору брали участь 19 осіб. двом браконьєрам удалося втекти. Про деталі скандального інциденту повідомило видання smila.ua з посиланням на громадського діяча Володимира Іващенка.

Він, зокрема, сказав, що у компанії любителів оленятини були й колишній прокурор Смілянщини, колишній заступник прокурора області Максим Кончин, колишній оперативник Смілянського відділу поліції Сергій Березій, відомий у Смілі по справі про викрадення дизельного пального з вагонного депо імені Тараса Шевченка.

Разом з колишніми правоохоронцями на відстрілі оленів у Черкаському лісі попалися і двоє смілянських залізничників – начальник Смілянського вагонного депо імені Тараса Шевченка Олександр Петренко та начальник охорони цього депо Андрій Пилипчак.

Вони теж затримані, а от колишньому прокурору Максиму Кончину та оперативнику Сергію Березію вдалося втекти.

“Як стало відомо наразі, Сергія Березія вже затримано. У пояснювальній він написав, що був без зброї. На полюванні? І без зброї!”, – говорить Володимир Іващенко.