У Черкасах дорожчатиме проїзд у громадському транспорті

22 Грудня 2017 14:31

Cьогодні виконком Черкаської міської ради підтримав проект рішення про початок регуляторної процедури щодо підвищення вартості проїзду у міських автобусних маршрутах. Попередньо йдеться про здорожчання проїзду з 4 до 5 грн. Також про необхідність підняття тарифу на проїзд із 2 до 2,7-3 грн. уже говорить  і КП “Черкасиелектротранс”, подавши до міської ради відповідні розрахунки.

Згідно з процедурою, впродовж найближчих п’яти днів має бути оприлюднено відповідний документ про підвищення проїзду у маршрутках . Після цього – протягом наступного місяця триватиме збір пропозицій та зауважень від громадськості міста, зазначають у міській раді.
Як розповіла на засіданні виконкому заступник директора департаменту економіки та розвитку міської ради Людмила Гуріненко, винесення відповідного проекту рішення ініціювали перевізники. У своїх розрахунках вони наполягають на необхідності підвищення тарифу на проїзд у маршрутках, апелюючи на зростанні ціни на пальне, запчастини, витратні матеріали. А також – розміру мінімальної заробітної плати, яка з наступного року сягне з 3200 до 4100 гривень.
Водночас Гуріненко проінформувала присутніх, що під час перевірки пасажиропотоку  на міських автобусних маршрутах було виявлено істотне відхилення у даних, які вказали перевізники, та наявної  ситуації.
Як зафіксував моніторинг – кількість реальних пасажирів, які користуються послугами міських автобусів, у кілька разів вища, ніж вказана у документах, які подали перевізники до Черкаської міської ради.
Тож, зауважила чиновниця, якщо враховувати цей фактор, то виникають сумніви щодо достовірності поданих обрахунків та необхідності у піднятті тарифу.
Нагадаємо, що попередньо перевізники заявляли, що для беззбиткової діяльності тариф на перевезення у міських маршрутках має складати близько 7 гривень. Хоча  їх задовольнить підняття тарифу навіть до 5 гривень.