Із 1 січня Смілу можуть відключити від газу

27 Грудня 2017 09:08

Із 1 січня 2018 року котельні м.Сміла відключать від газу. Про це повідомив член виконкому Смілянської міської ради Віктор Овчаренко в ході позачергового засідання комітету, інформує видання Сміла.UA.

“Ситуація досить складна. В.о.голови правління BAT “Черкасигаз”  Сергій Буян  заявив, що з 1 січня всі котельні Сміли будуть відключені від газу. Про це йшлося на черговій зустрічі із заступником Черкаськї ОДА Сергієм Овчаренком 22 грудня, – сказав Овчаренко. – Нам зачитали суми боргу ТОВ “Сміла Енергоінвест” перед НАК “Нафтогаз України” та ВАТ “Черкасигаз”. Загальна сума боргу – 173 млн грн. Всі хочуть, щоб наше місто взяло на себе ці борги. Вони б’ють на те, що згідно із законом про теплопостачання всі борги залишаються на котельнях. Нам конкретно сказали: ви разом накопичили борги і вкрали гроші – разом і будете відповідати.

Нині КП “Смілакомунтеплоенерго” підготували всі необхідні документи, щоб отримати айсі-коди і ліміти на газ від НАК Нафтогаз. Весь пакет документів передано в Черкасигаз та відіслано поштою в Нафтогаз.

Тепер представники смілянської влади домагатимуться зустрічі з прем’єр-міністром України.

Нагадаємо, 5 грудня правоохоронцями затримано засновника ТОВ “Смілаенергоінвест”, який підозрюється в привласненні коштів споживачів за послуги з постачання теплової енергії в загальній сумі більш як 38 млн. 500 тис. грн., що призвело до незабезпечення жителів м. Сміла теплом та зриву опалювального сезону через вимкнення частини котелень.