Черкаси досі залишаються без бюджету

17 Січня 2018 15:23

Сьогодні Черкаська міська рада не проголосувала за бюджет Черкас на 2018-ий рік в цілому. На сесії головний кошторис міста ухвалили тільки за основу. Тепер обранці планують продовжити вивчати документ, що його напередодні погодив попередній склад виконавчого комітету, в постійних комісіях.

Як висловилася директор департаменту фінансової політики Черкаської міськради Наталія Джуган, місто продовжить жити поза межами бюджетного законодавства.

“Це рішення міських депутатів нічого не змінило, – сказала вона. – Сьогодні ми працюватимемо за однією дванадцятою від кошторису минулого року, згідно з рішенням виконавчого комітету. На жаль, хоч це й дозволяє нам здійснювати платежі з бюджету, цього не достатньо, щоб повністю “перекрити” всі видатки на заробітну плату, нарахування за енергоносії тощо. Якщо ми не так і приймемо бюджет, можемо завершити місяць із кредиторською заборгованістю”.

Під час сесії Наталія Джуган звернулася до депутатів із проханням якомога швидше ухвалити бюджет–2018.

Як повідомив депутат Юрій Тренкін, який очолює бюджетну комісію, наступного понеділка заплановано спільне засідання постійних комісій. На ньому обранці хочуть розглянути всі правки, які вчора, 16 січня, вніс до цього фінансового документа виконавчий комітет.