Черкасці підтримали петицію про анулювання договорів із перевізниками-шантажистами

27 Лютого 2018 15:50

Петиція про анулювання договорів  із перевізниками, що не вийшли на маршрути в Черкасах сьогодні з 12 години дня, була підтримана 317 голосами (проти 250 необхідних для розгляду депутатами міської ради) буквально за трохи більше години.

фото з фейсбуку Валерія Мироненка

У петиції, зареєстрованій на сайті Черкаської міської ради Андрієм Скляренком, громада вимагає розглянути розірвання договорів з перевізниками, які в сьогодні у складні погодні умови (-12 морозу на вулиці і хуртовина) не вивели свої транспортні засоби на маршрути.

Також автор петиції просить розглянути можливість пошуку перевізника, який зможе надавати якісні послуги з перевезення і дотримуватися графіків руху, з інших регіонів України.

“Те, що зараз відбувається на вулицях міста з боку перевізників, неприпустимо. Багато людей зараз в цих складних погодніх умовах чекають на свій автобус, а їх немає. Добре що є тролейбуси, що б тоді було. Але є вулиці, де немає тролейбусних ліній. З такими перевізниками треба розривати договори і давати змогу перевізникам з інших міст здійснювати послуги з перевезення пасажирів. Це неприпустимо – в таку погоду не випустити транспорт”, – зазначає автор петиції.

Нагадаємо, сьогодні з 12 до 15 години в Черкасах показово страйкували перевізники. Вони вимагають від міської влади підвищити тарифи на перевезення в маршрутних автобусах з 4 до 5 гривень з одного пасажира.

Разом із тим, як повідомив у своєму фейсбуку заступник міського голови Черкас Ігор Волошин, “діалог з перевізниками буде продовжено завтра о 8:00”.