У Черкасах продовжили школярам вимушені “канікули” до 12 березня

5 Березня 2018 14:49

Загальноосвітні школи у Черкасах не поновлюватимуть навчальний процес 6 і 7 березня. Діти на навчання після вимушених “канікул” вийдуть з 12 березня.

Відповідне рішення прийняли щойно на засіданні  місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як сказав заступник міського голови Черкас Ігор Волошин, багато батьків, відреагувавши на “паузу” в роботі шкіл до 7 березня, відвіз дітей до бабусь у села, чи вже спланував відпочинок. “Треба ставитися з повагою до учасників навчального процесу”, – зауважив Волошин, повідомивши, що моніторив ситуацію із відновленням навчання в Україні і області.

“Вже третя година дня і можна, звісно, екстрено обдзвонити школи і батьків. А чи є в цьому сенс? Станом на 2 березня відвідуваність учнів у Черкасах складає 20,5%. За нормативами, навчальні заклади зачиняються на карантин за показника в 20%. Тобто, чітка підстава в нас є. Крім того, напередодні опалення в школах було виставлено на мінімальний режим і включати все на два дні перед 4-денними вихідними… “, – поділився своїми міркуваннями в.о. директора департаменту освіти й гуманітарної політики міської ради Максим Шадловський.

Нагадаємо, з 3 до 7 березня (включно) в усіх школах Черкас призупинили навчання.