Небайдужі взялися за ремонт Шевченкової світлиці

15 Березня 2018 10:10

Тарасову світлицю — перший народний музей Великого Кобзаря на території  Шевченківського національного заповідника у Каневі — взялися оновлювати. Будівля музею, присвяченого життю і творчості Тараса Шевченка, потребує термінового ремонту. Насамперед, дах хати.

Керівництво заповідника зверталося за допомогою до громадськості. Відгукнулася команда фонду “Рідна країна”.

facebook.com/m.tomenko

“Є в нашої команди “Рідної країни” така традиція – виконувати свої обіцянки.
От і у справі оновлення і перекриття першого народного музею – Шевченкової світлиці у Каневі ми виконуємо свій український і громадянський обов’язок: допомагаємо у придбанні очерету та організації робіт для перекриття хати”, – розповів керівник фонду “Рідна країна” Микола Томенко.

facebook.com/m.tomenko

Томенко висловив вдячність друзям, хто відгукнувся і став поруч у цій благодійній та благородній справі: директору Національного заповідника “Переяслав” Олексію Лукашевичу; очільнику Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобилю Олександру Тищенку. А також подякував міському голові Канева Ігорю Ренькасу за допомогу у залученні техніки і директору Шевченківського національного заповідника Мар’яну Піняку та колективу за активну участь у вантажних й підготовчих роботах.

Роботи з перекриття Шевченкової світлиці стартують, ледь потепліє – з тим, аби встигнути до 22 травня, коли Україна відзначатиме 157-річницю перепоховання праху Кобзаря на Чернечій горі в Каневі.

facebook.com/m.tomenko

“Між іншим, побачив у Каневі та районі багато біг-морд “курячих” депутатів і партій.
Моя дружня порада: замість своїх біг-морд вкладайте кошти в Шевченківські проекти Канівщини і Звенигородщини! І буде вам за це щира подяка, а не зневага від місцевої громади”, – зауважив Микола Томенко.

За його словами, “Рідна країна” планує допомогти з придбанням очерету та організацією робіт із перекриття “Хати чумака” у Моринцях – унікального музею народної архітектури і побуту ХІХ ст.