Як черкащанам підписати декларацію з лікарем? (інфографіка)

28 Березня 2018 14:15

Із 2 квітня українці підписуватимуть декларації з лікарями, в яких хотіли б обслуговуватися. З 1 липня лікар отримуватиме оплату за кожного з тих пацієнтів,  із ким підписав декларації.

Шлях до підписання декларації з власним лікарем – покроково в інструкції від МОЗ:

Найголовніше, визначитися з людиною, котрій ви довіряєте. Сімейний лікар, терапевт або педіатр, з яким ви підпишете декларацію, має стати вашою першою довіреною особою в питанні здоров’я.

Саме йому ви будете дзвонити під час застуди та інших проблем і питань щодо самопочуття. Він даватиме поради з профілактики, лікування і за потреби даватиме направлення до вузьких спеціалістів.

Якщо ще не знаєте, до якого лікаря хочете ходити – не переймайтеся. Те, що з 2 квітня починається національна кампанія з вибору лікаря не означає, що от-от усі лікарі сядуть на потяг і вам потрібно встигнути придбати на нього квиток.

Процес вибору лікаря не має кінцевих термінів, а значить кожен зможе знайти свого фахівця, коли буде зручно. Проте й не відкладайте це на місяці.

Почніть розпитувати знайомих або відштовхуйтеся у виборі від медзакладу, де б хотіли лікуватися. Зауважте, що це має бути заклад, який надає первинну медичну допомогу та він має бути підключений до електронної системи охорони здоров’я.

Частина медзакладів вже підключилася, частина ще в процесі. Просимо місцеву владу максимально сприяти підключенню медзакладів до системи “Електронне здоров’я”.

Коли знайдете лікаря, візитом до якого будете задоволені, підпишіть із ним декларацію.