Черкащани уклали вже 3 тисячі договорів із сімейними лікарями

10 Квітня 2018 20:34

Жителі Черкащини уклали на сьогодні понад 3 тисячі декларацій з сімейними лікарями. Про це сьогодні повідомив перший заступник голови ОДА Віталій Коваль на селекторній нараді, що відбулась під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка.

Наразі в системі e-Health зареєстровано 23 Центри первинної медико-санітарної допомоги області, й відповідно понад 190 лікарів.

Нагадаємо, цьогоріч із квітня розпочалась національна кампанія з вибору лікаря та підписання декларації з сімейним лікарем, терапевтом чи педіатром, заклади яких підключились до електронної системи охорони здоров’я.

У ході селекторної наради Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко звернувся до керівництва Міністерства охорони здоров’я та глав обласних державних адміністрацій з вимогою забезпечити ефективне впровадження медичної реформи на всіх рівнях.

Він також наголосив на тому, що пацієнти мають право обирати собі лікарів і отримувати доступні та якісні медичні послуги незалежно від місця реєстрації.

– Є низка сигналів про те, що є порушення прав пацієнтів на вільний вибір лікаря. Ще раз наголошую – вибір лікаря жодним чином не пов’язаний з місцем реєстрації, – сказав Віце-прем’єр.

Павло Розенко повідомив, що в Україні наразі майже 265 тисяч громадян вже обрали свого лікаря: терапевта, педіатра та сімейного лікаря. У системі вже є понад тисяча закладів.

Детальніше про те, як обрати сімейного лікаря за посиланням: http://moz.gov.ua/article/reform-plan/jak-ukrainci-obiratimut-terapevtiv-pediatriv-i-simejnih-likariv

Інформація про сімейних лікарів м. Черкаси: http://chmr.gov.ua/_upload/Simeyni%20likari%20m%20Cherkasy.pdf