В археологічному музеї в Черкасах з’явилися “підвішені” квитки

16 Квітня 2018 20:44

“Підвішені” квитки запровадили в Черкаському міському археологічному музеї. Це безкоштовні квитки, придбані за добровільні кошти відвідувачів музею, котрі надаються тим, хто хотів би подивитись нашу експозицію, але для кого це дещо накладно, – пояснюють тут.

facebook.com/archmuzeumck

Свого часу ця ідея виникла у Західній Європі в кафешках як “відкладена кава”, викуплена заздалегідь для інших відвідувачів з альтруїстичних міркувань. Незабаром європейські музейники перейняли цей досвід на свій лад. Нині метод “підвішених квитків” починає крокувати і музеями України й Черкаський археологічний один з перших серед них. І це правильно, адже головна мета кожного музею не фінансова, а культуртрегерська – поширення знань і підвищення рівня культури населення, формування підростаючого покоління, збереження культурної спадщини та її пропаганда.

Тож музейники просять усіх охочих долучитися до цієї акції та придбати квитки для майбутніх відвідувачів. Але якщо у Вас немає грошей, обов’язково заходьте – тут будуть Вам раді у будь-якому випадку.

Вартість квитка: для дорослих – 5 грн., для дітей – 2 грн.