У Черкасах на конференції говорили про гуманітарний дискурс суспільних проблем

19 Квітня 2018 20:49

Всеукраїнська наукова конференція з міжнародною участю «Гуманітарний дискурс суспільних проблем: минуле, сучасне, майбутнє» відбулася сьогодні в Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України. На запрошення взяти участь у конференції відгукнулися близько 20 навчальних закладів.

Головною метою конференції стало обґрунтування ролі соціально-гуманітарних наук як певної цілісної системи знань у формуванні нового типу особистості курсанта/студента, який осмислюючи час у якому живе, здатен застосувати потрібну суму знань та навичок для успішної самореалізації. Гуманітарний дискурс є важливим та актуальним і потребує досконалого, сучасного вирішення на національному рівні і, в першу чергу, з науково-педагогічної точки зору, оскільки це стосується формування і розвитку майбутнього нашої країни.

На пленарному засіданні учасники конференції мали змогу обговорити ідеї висловлені у доповідях, а особливу зацікавленість та жваву дискусію викликали питання щодо міжнародної діяльності як вагомого елемента вдосконалення підготовки фахівців служби цивільного захисту.

Під час роботи конференції відбулося обговорення актуальних питань на секційних засіданнях за відповідними напрямами роботи.

Щорічна Всеукраїнська наукова конференція «Гуманітарний дискурс суспільних проблем: минуле, сучасне, майбутнє» стала унікальним майданчиком, що об’єднав у науковій дискусії провідних фахівців гуманітарної галузі та молодих дослідників з різних областей України та республіки Польща.

Логічним завершенням роботи конференції стало підведення підсумків, нагородження учасників та надання відповідних пропозицій, опублікованих у збірнику матеріалів конференції.