У Ватутіному потруїли понад півсотні безпритульних собак (відео)

25 Квітня 2018 20:46

За місяць у Ватутіне на Черкащині отруїли 60 бездомних псів. “Їх могло бути і більше. Тварини лежали на проспектах, біля супермаркету”, – розповідає волонтерка Марія Полозова. Від отрути постраждали й домашні тварини.

А тих тварин, хто вижив, волонтери взяли під свою опіку. Крім того щоб убезпечити чотирилапих безхатьків від страждань – проводять нічні чергування або ж забирають на ночівлю до себе.

Волонтери погоджуються – безпритульних тварин у Ватутіному чимало. Тож пропонують відкрити притулок для хвостатих. Уже й зверталися до чиновників, але ті відмовили. “Бюджет дотаційний, – каже перший заступник міського голови Юрій Кубявка. – Ватутіно ніколи себе не могло годувати і ми завжди жили за рахунок дотацій з обласного державного бюджету. Відповідно, не маючи коштів на забезпечення енергоносіїв і заробітної плати до кінця року бюджетним установам, не можна виділити кошти, яких немає, на створення окремого притулку”.

Волонтери звернулися до правоохоронців із вимогою покарати винних в отруєнні чотирилапих та вирішили шукати благодійників для створення притулку для тварин.