З 1 червня стане трохи прохолодніше

30 Травня 2018 20:00

Черкащина знаходиться під впливом антициклону, тому опадів не очікується. Протидія антициклону та циклону з північного-сходу зумовить посилення вітру. Температура повітря вночі +12..17º, вдень +27..29º. За прогнозом обласного гідрометеоцентру, надалі 1-3 червня надходження холодного повітря з півночі знизить температурний фон на 5-6º. Нічні температури повітря прогнозуються в межах +5..10º, денні +20..25º.

Синоптики зауважують, що антициклональний характер погоди не лише зумовлює суху, дуже теплу та мало вітряну погоду, а й створює несприятливі метеорологічні умови для розсіювання шкідливих домішок в атмосфері.

За даними постів спостережень, у Дніпровському мікрорайоні Черкас рівень забруднення діоксидом азоту 30 травня перевищив середньодобову гранично допустиму концентрацію в 2,1 рази (ГДК=0,04 мг/м3)

Оскільки до кінця робочого тижня утримається суха, дуже тепла погода, погодні умови сприятимуть накопиченню в приземному шарі атмосфери шкідливих домішок і особливо це відчуватиметься поблизу автобусних зупинок та транспортних розв’язок.