Колишня безробітна вдало стартувала у новій професії

4 Червня 2018 22:27

«Професія візажист – це моє покликання. Мені подобається створювати новий імідж для людини, підкреслювати її красу, робити привабливою, що в наш час дуже важливо», – поділилася враженнями Альона Борисенко – молода дівчина, яка нещодавно за направленням Ватутінської міської філії Черкаського обласного центру зайнятості закінчила курси візажу в Одеському центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

У сучасному світі професія візажист стала однією з найбільш популярних і затребуваних. Головне завдання такого фахівця – не лише створити певний образ, але й підкреслити переваги обличчя клієнта, приховати недоліки,

Після закінчення міської загальноосвітньої школи Альона деякий час допомагала мамі в салоні-перукарні створювати нові образи для клієнтів. Тому звернувшись, восени минулого року, до міської філії у пошуку роботи, фахівці запропонували дівчині пройти відповідне навчання за професією «візажист» – Альона із задоволенням погодилася. Практика в салоні та художній хист стали поштовхом для дівчини у здобутті нового фаху.

Під час виробничого навчання Альона познайомилась із багатьма відомими телезірками, зокрема і ведучою програм на телеканалі «GTV» Сандрою, для якої перед черговим ефіром зробила особливий макіяж. Враховуючи здібності Альони, її запросили взяти участь в дитячому проекті. Також чималого досвіду було здобуто під час роботи в команді із стилістами та фотографом, як результат – створення власного портфоліо, в якому зібрані найкращі фотоматеріали.

Саме завдяки участі в конкурсах, фотосесіях під час навчання жінка зрозуміла, що вона як візажист має перспективи кар’єрного росту і створення свого власного імені в сфері краси.

На сьогодні у Альони є багато позитивних вражень від навчання, творчих ідей та планів на майбутнє. Одним із найголовніших – це взяти участь в проекті супер-моделі по-українськи.

«Для того, щоб бути попереду своїх колег у професійній майстерності, потрібно брати участь у конкурсах, підписатися на оновлення тематичних сайтів і блогів відомих професіоналів та бути в курсі найактуальніших новин із сфери шоу-бізнесу. На цей час є попит на професію «візажист» як на телебаченні, так і в творчих колективах, тому є можливість реалізувати себе в салонах краси та сфері шоу-бізнесу», – відзначає сповнена нових ідей дівчина.